Advies werknemers

Als werknemer vraagt u zich soms af wat uw rechten zijn. Of u wilt uw rechten bij uw werkgever onder de aandacht brengen. U wilt een jurist die snapt wat uw belangen zijn en die uw belangen aan de werkgever duidelijk kan maken. Voor werknemers geldt dat ik goed weet welke belangen er spelen aan werkgeverszijde. Door deze kennis kan een werknemer in een voorstel voor een oplossing of een onderhandeling de werkgever altijd een stap voor zijn. Dit maakt het mogelijk om tot een goede oplossing te komen die recht doet aan de situatie van de werknemer en geaccepteerd wordt door de werkgever.

Voorbeelden

A

U wilt weg bij uw werkgever

U loopt vast in uw werk. Dit ligt niet alleen aan u, maar zeker ook  aan uw werkgever. U wilt weg bij uw werkgever en vindt dat uw werkgever u financieel tegemoet moet komen. Maar waar heeft u recht op en hoe zorgt u dat u krijgt waar u recht op heeft?

Ik denk met u mee over uw rechtspositie, dus waar u juridisch gezien staat. Vervolgens geef ik u argumenten om met uw werkgever in gesprek te gaan of ik ga namens u met uw werkgever in gesprek. Ik onderhandel namens u om tot een vaststellingsovereenkomst te komen, waarin de afspraken tussen u en uw werkgever worden vastgelegd. Zo kunt u verder met uw loopbaan zonder het gevoel te hebben dat u iets heeft laten liggen.

A

Overplaatsing

Uw werkgever wil u overplaatsen naar een ander organisatieonderdeel. U vraagt zich af of dit zomaar kan en of u zich hiertegen kunt verzetten. Ik lees met u mee wat er in uw arbeidsovereenkomst/aanstelling en CAO/rechtspositieregeling staat. Vervolgens bespreek ik met u welke argumenten u bij uw werkgever aan kunt voeren. Dit zijn niet altijd juridisch argumenten. Het kan zijn dat uw werkgever u over kan plaatsen. Dan kan het verstandig zijn om met goede argumenten in gesprek te gaan met uw werkgever en afspraken te maken om de overplaatsing voor u acceptabel te maken.

De begeleiding van Dieuwke heb ik als erg prettig ervaren. Ze heeft een duidelijke, eerlijke en oprechte manier van handelen en ze heeft oog voor het behoud van relatie. Ze heeft de zaak op een prettige manier afgerond.

Margreet Konijnenberg

werknemer

Contact

Telefoon

06 36484459

Email

vanputten@altumjuridisch.nl

Adres

Kosterijland 7, 3981 AJ Bunnik

Kan ik u helpen?

Vraag hieronder een vrijblijvend intakegesprek aan.

9 + 10 =